KOTK bloem.png

Kom op tegen Kanker zet zich als niet gouvernementele organisatie al 30 jaar in voor het vermijden, bestrijden en verzachten van kanker. Daarnaast zetten we onze expertise in voor een beter beleid rond kanker. Om dat allemaal te kunnen doen, mobiliseren we zoveel mogelijk mensen om mee te strijden tegen kanker. Kom op tegen Kanker wil bijdragen aan hogere overlevingskansen en toegankelijke, doeltreffende medische behandelingen voor mensen met kanker. Dat doen we door te investeren in wetenschappelijk onderzoek. In 2018 financierden we met 13.183.436 euro 31 biomedische onderzoeksprojecten en 17 beurzen voor doctoraatsonderzoek. Bij zorginstanties en op politiek niveau ijveren we voor geïntegreerde, kwalitatieve en betaalbare zorg.

De volledige opbrengst van de Maarkedal Run gaat integraal naar Kom op tegen Kanker via de 100km run. Bij dit evenement gaat de volledige netto opbrengst naar biomedisch kankeronderzoek met een directe meerwaarde voor de patient.

Runners Maarkedal neemt deel aan de 100km run met 2 teams en moet hiervoor een startbedrag van 5.000 euro bij elkaar krijgen.

100kmrun_logo-pos-rgb.png
Logo lichtblauw.png